20.03.2015

Як відрізнити ангіну від фарингіту

Ангіна та фаренгіт

Відчувши біль у горлі, розглянувши у дзеркалі червоність, ми самостійно ставимо собі чіткий і однозначний діагноз: ангіна. Самі виписуємо собі призначення і починаємо посилено лікуватися. При цьому не враховуємо, що наш діагноз може не відповідати симптомам, а лікування - діагнозу. У підсумку - страждає організм в цілому.
Давайте розбиратися, чим відрізняється фарингіт від ангіни, як правильно лікуватися і в яких випадках потрібно звертатися до лікаря.
Фарингіт має вірусну природу. Він проявляється в запаленні слизової оболонки горла. Болю в горлі найбільш сильні вранці (особливо після пробудження) і слабшають протягом дня. Полегшує біль тепле пиття. Температура при фарингіті зазвичай не буває вище 37.5 ° С.
Протікає хвороба досить легко і особливої медикаментозної струсу не вимагає. Потрібно просто відсидітися кілька днів вдома, а лікуватися можна народними засобами. Добре допомагає полоскання горла сольовим розчином з додаванням йоду, чай з малиною, мед з лимонним соком.
Ні в якому разі не пийте антибіотики, на віруси вони не діють. Тому хвороба не вилікуєте, а дисбактеріоз заробите.
Складніше йде справа з ангіною. Природа цієї хвороби бактеріальна. Збудник - стрептокок - виробляє токсини, структура яких нагадує структуру серцевого м'яза, суглобової і сполучної тканини. Мало того, що організм і без того отруєний, так ще й виробляються антитіла «плутають» об'єкт впливу і при неналежному лікуванні здатні зруйнувати життєво важливі органи.
Отже, ангіна вражає організм в цілому. Страждає не тільки горло і мигдалини, а ще й серце, і суглоби. Крім болю в горлі - виражена слабкість, болять м'язи і суглоби, паморочиться і болить голова. Температура - не нижче 38 ° С. На відміну від фарингіту, болі в горлі під час ангіни посилюються в другій половині дня. І ніяке пиття не рятує, ковтання тільки посилює біль.
При підозрі на ангіну рекомендується звертатися до лікарів. Ось тут лікування буде більш серйозним, адже стрептокок можуть вбити тільки антибіотики. Після ретельного обстеження, лікар призначить потрібне лікування і підбере відповідний антибіотик.
Слідкуйте за своїм організмом, особливо в періоди захворювань. І якщо самопочуття різко погіршилося і супроводжується значним підвищенням температури - не займайтеся самолікуванням. Наслідки від ускладнень можуть бути дуже серйозними. І приблизно через місяць після лікування ангіни обов'язково зробіть електрокардіограму.

Комментариев нет:

Отправить комментарий